Historie: Eugene Richardson van Den Bosch, Haaksbergen en Amsterdam

Eugene Richardson werd geboren op 14 november 1954 en ging op college naar Bethune-Cookman University.

De forward van 1.98 begon zijn Europese loopbaan in Finland en daarna drie jaar in België (ik heb nog gevonden dat hij bij Monceau, wat nu Spirou Basket heet, heeft gespeeld).

In het seizoen 1981-1982 kwam hij uit voor Nashua Den Bosch. Klik op onderstaande foto voor film waarop hij nog kort te zien is.

Daarna speelde vertrok hij naar Hatrans Haaksbergen. Na een jaar ging hij bij de Duitse club SSV Hagen spelen en keerde in het seizoen  1984-1985 terug naar Haaksbergen waar hij twee seizoenen bleef. In 1984 speelde Haaksbergen ook Europees en Richardson scoorde tegen Hapoel Tel Aviv uit 27 punten en thuis 29 punten. In Tubantia verscheen op 26 februari 2020 een artikel over de terugkeer van de helden Eugene Richardson en Ed ‘Lace’ Strong in Haaksbergen. Klik op onderstaande foto (Richardson met nummer negen) voor het artikel.

In het seizoen 1987-1988 vertrok hij naar Sportlife Canadians (Amsterdam).

Hij sloot zijn actieve loopbaan af in Frankrijk.

In de USA werd hij o.a. coach bij Everglades Middle School (Florida), Coconut Creek High School en Boyd H. Anderson High School. Op onderstaande foto van Boyd Anderson staat Eugene Richardson aan de linkerkant.

error: Content is protected !!